Este legal sa angajezi un detectiv particular in Romania?

Clientii ne intreaba adesea daca este legal sa angajezi un detectiv particular in Romania. Raspunsul nostru este foarte simple si clar – “DA”. Sunt multe servicii pe care detectivii particulari din Romania le ofera, iar agentiile de renume acopera intreaga gama de investigatii si au experienta necesara.

Intrebarea este: “ce servicii poate oferi o firma de detectivi particulari in mod legal?” Respectarea legislatiei este problema care ridica confuzii.

Nu este indicat sa efectuam o investigatie in care probele sunt obtinute ilegal, indiferent de cat de mult doreste clientul sa afle adevarul.

Multe persoane se gandesc la Sherlock Holmes, Miss Marple, Poirot, Marlowe, cand se gandesc la detectivii particulari. Dar actiunile acestor personaje dragute nu reprezinta ceea ce poate face un detectiv particular in Romania.

Serviciile pe care le vedem in filme, cum ar fi interceptarea corespondentei si a convorbirilor telefonice, piratarea calculatoarelor si accesul la inregistrarile personale sunt ilegale. Cu toate acestea, raman o serie intreaga de tactici si metode pe care un detectiv particular le poate aplica pentru a obtine informatii necesare, fara a incalca vreo lege, respectand drepturile omului si protectia datelor.

Datorita faptului ca un detectiv particular se ocupa de probleme foarte sensibile, este necesar ca acesta sa aiba o conduita morala desavarsita si sa preia doar acele cazuri in care intentiile negative sunt foarte clare sau care pot aduce beneficii clientului.

Folosirea gresita a serviciilor oferite de agentiile de detectivi particulari este un fapt de care suntem foarte constienti. Din acest motiv angajatii Hidra sunt instruiti sa evalueze obiectiv fiecare caz in parte si sa decida daca va fi preluat sau nu.