Merita sa angajez un detectiv particular?

Este posibil sa va confruntati cu o situatie delicata si va intrebati: ce avantaje am daca angajez un detectiv particular . Constatam adesea ca multi dintre clientii nostri, fie ca sunt persoane fizice sau juridice, nu se simt in largul lor atunci cand discuta pentru prima data cu un investigator.

Ultimii ani ne-au adus tuturor destule probleme, asa ca, daca apare o situatie care se poate rezolva cu ajutorul unui detectiv particular este mai bine sa apelam la aceasta solutie la indemana. Sunt totusi si situatii in care nu s-ar justifica sumele investite intr-o investigatie privata.

Motivele pentru care ar trebui angajat un detectiv particular

Un detectiv particular este util din mai multe puncte de vedere, dar mai ales in situatia in care cazul dumneavoastra implica si instanta de judecata. Atunci ajutorul detectivilor este de nepretuit pentru ca va pot oferi probe acceptate in orice tribunal, culeg informatii, identifica martori, etc.

Este foarte important sa angajati un detectiv profesionist atunci cand este vorba de o investigatie mai complicata, care necesita filaj si cercetari extinse.

Atle motive pentru care merita sa contactati o agentie de detectivi privati ar fi:

  • cazurile personale
  • doriti sa gasiti o persoana iubita sau o ruda pierduta, un prieten din copilarie, etc
  • doriti sa aflati cu certitudine daca sotul sau sotia va insala
  • copii au intrat in anturaje nepotrivite
  • angajatii nu dau randament, sau au un comportament nepotrivit
  • multe alte situatii

Nevoia de a afla informatii despre o anumita problema, necesita adesea persoane cu experienta in investigatii private. Abilitatile dobandite in timp de un detectiv privat profesionist se vor dovedi a fi foarte folositoare. Deoarece cercetarile in cazuri personale sau de afaceri pot produce o serie de consecinte negative, daca nu sunt efectuate corect si discret, este recomandat sa angajati o agentie de detectivi particulari. Uneori poate fi mai putin costisitor sa angajati un detectiv, decat sa incercati dumneavoastra sa aflati informatiile dorite.

De ce sa angajez un detectiv privat?

Detectivii privati autorizati au capacitate de a finaliza cu succes sarcinile emise de un client. Pot efectua actiuni de filaj pe perioade indelungate si de a obtine informatii imposibil de aflat pe cai obisnuite.

Filmare sau fotografierea pot fi descoperite de cel urmarit, fapt ce ar duce la imposibilitatea continuarii investigatiei sau la schimbarea comportamentul persoanei in cauza. Acest fapt ar conduce la tragerea unor concluzii false. Detectivii particulari pot efectua astfel de activitati in mod discret, fara a fi descoperiti.

Un alt aspect esential este respectarea legislatiei in vigoare. Este foarte important cu detectivul angajat sa fie profesionist si bun cunoscator al legilor privitoare la activitatea de investigatii private.

Probleme juridice in cazul investigatiilor private?

Este vital sa angajati detectivi experimentati si abili. Sunt situatii in care detectivul ajunge sa depuna marturie in instanta. In acest caz el trebuie sa dea impresia unui profesionist, sa vorbeasca fluent si coerent, sa aiba un aspect ingrijit, sa fie clar si concis atunci cand prezinta informatiile obtinute.

Un alt aspect deosebit de important este licenta. Detectivul particular din Romania trebuie sa fie atestat de IPJ-uri sau DGPMB. El trebuie sa prezinte clientului ce se poate face si ce nu in timpul cercetarilor, complicatiile ce pot aparea.